top of page
  • ההיברידיות בשיתוף עם ד"ר עומר קינן ממכללת ספיר

מאמר #3 האם בינה מלאכותית יכולה להנחות קהילות דיגיטליות במקומנו?

 
תמונה ראשית מחקרים בקהילה

לאחרונה התפרסם מאמר אשר בוחן את ההשפעות של חדירת ה-AI גם לניהול הקהילות הדיגיטליות.

המאמר נפתח במורכבות הידועה לכל מנהל/ות קהילה דיגיטלית - טיפוח תקשורת בריאה ופורייה בין משתתפי/ות בקהילות דיגיטלית נעשית חיונית וקשה במיוחד בעידן של קיטוב המעודד תרבות של חוסר הקשבה ועניין באחר. החוקרים שואבים תקווה מכך שדווקא בקהילות דיגיטליות המתפתחות סביב משחקי מחשב, המשתתפים/ות נוטים לפתח שיח דיאלוגי המאפשר שיתוף פעולה, רוח ספורטיבית ותחרות מתונה.


ניהול אינטראקציות קהילתיות מקוונות מהווה אתגר חשוב, בהתחשב באופי הסוחף של חוויית המשחק. החוקרים טוענים שלצד היתרונות כאשר גיימרים שקועים ב-Metaverse הם הופכים פגיעים לאינטראקציות טראומטיות שקשה למנהלי/ות הקהילות לחזות אותן.


כדי להעמיק את הבנתם על האופן שבו בינה מלאכותית יכולה לעזור או (אולי) להחליף מנהלי/ות קהילות החוקרים מפעילים את ChatGPT כדי לנטר ולהשפיע על אינטראקציה בקהילה דיגיטלית שהם בנו. Chat GPT הוא מודל שפה גדול (LLM) אשר פותח והוכשר על ידי OpenAI. המודל זכה לתשומת לב משמעותית בתחום עיבוד השפה הטבעית (NLP) בשל יכולתו ליצור תגובות אנושיות ולבצע מגוון של משימות כגון השלמת טקסט, תרגום, יצירת מצגות סיכום של טקסטים מסוגים שונים ועוד.


בהתחשב בהתקדמות האחרונה ביכולות השיחה המוצגות על ידי מודלי LLMs, החוקרים משערים שהמודלים הללו עשויים להתעלות על ניסיונות קודמים להנחות קהילות דיגיטליות באמצעות AI. אם זה יצליח, הם טוענים, המשימה של טיפוח סביבה בטוחה לשיח בריא ופורה באינטרנט, נמצאת בהישג יד!

החוקרים ניהלו תוכן בקהילה מקוונת קטנה למשחק metaverse, על ידי Chat GPT. באמצעות תהליך זיקוק ואוצרות, החוקרים אימנו את המודל כדי (I) שיזהה את כוונותיהם של השחקנים (II) יזהה וימתן מקרים של התנהגות רעילה ופוגענית ו-(III) ויקדם תרומות חדשות בקהילה.


התוצאות הראשוניות של המחקר החלוצי הזה מצביעות על כך שכאשר הם מאומנים כראוי, מודלי LLMs הקיימים בגישה פתוחה, כגון GPT3, מצטיינים בהבנת מגמות שיח של תת-תרבויות מקוונות. זוהי ללא ספק בשורה משמעותית לכל מנהלי/ות הקהילות כאשר כמו במקרים מקבילים עולה השאלה כיצד טכנולוגיות AI יצליחו לשרת אותם/ן או חלילה להחליף אותם/ן?

חבילת ה-GPT של OpenAI כבר כוללת מודל ניהול המאפשר זיהוי תוכן רעיל הקשור לשנאה, אלימות, מין ואיומים, והוא חופשי.


לקראת סוף המאמר החוקרים מסבירים כי יש גם אתגרים. מודלים כמו Chat GPT עדיין לא יודעים כיצד לפעול בסביבות קהילתיות בהן נדרשת רגישות גבוהה להקשר תרבותי, מגדרי, לשוני. או במילים אחרות, האיכות הזאת שהופכת מנהלי/ות קהילות לטובים/ות במיוחד, איכות הכוללת הקשבה, סקרנות, הבנת ההקשר (על הנאמר ובמיוחד על הלא נאמר) עדיין לא מצויים בידי טכנולוגיות בינה מלאכותית. מסיבה זו, מחקרים אחרים (חלקם יוצגו בהמשך) מלמדים שכדי שהמודלים יהיו רגישים למורכבות הקהילתית עליהם לפעול בקשר רציף עם סוגים שונים ומגוונים של אינטראקציות אנושיות בהן נוצר שיח המשקף נקודות מבט של סגמנטים שונים באוכלוסייה.



לקריאה נוספת:

Axelsen, H., Jensen, J. R., Axelsen, S., Licht, V., & Ross, O. (2023). Can AI Moderate Online Communities?. arXiv preprint arXiv:2306.05122.


המאמר סוכם ע"י ד"ר עומר קינן בשיתוף עם ההיברידיות.


את שאר המחקרים תוכלו למצוא פה באתר, וחשוב לנו לציין כי אנחנו מעלים אחת לשבועיים תקציר של מחקר העוסק בקשר שבין קהילות דיגיטליות לבין שינוי מדיניות ותוכניות עבודה בארגונים בקבוצת וואטספ שקטה.



לינק להרשמה להצטרפות לקבוצת מחקרים בקהילה שלנו - https://bit.ly/3Ld3eO3




האם בינה מלאכותית יכולה להנחות קהילות דיגיטליות במקומנו?

0 צפיות0 תגובות

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page