בית הספר לקהילות מטופלים - פרק ספיישל עם ליאת רותם מלמד ואורי גורן
דיברנו על אתגרים ייחודים לקהילות אלו וגם על פתרונות מעשיים שיש בשטח. ההזדמנויות הרבות שיש למטופלים וארגוני בריאות בקהילות אלו
פרק ספיישל שמשודר גם בפודקאסט Participatient.
שלא תדעו, הרופאה מספרת לכם יום אחד על אבחון של מחלה מסוימת. אתם חצי שומעים חצי לא מבינים והולכים עם האבחון הביתה. בשלב זה רוב האנשים יתחילו לחפש מידע. מחלה היא לא רק המידע הרפואי, היא מביאה איתה היבט נפשי, רגשי וגם היבטים פרקטיים כמו מה לקנות, מה לקחת איתי וכו'. עולם הבריאות עובר שינוי בשנים האחרונות, האמון במערכת הבריאות הולך ויורד, בעוד הסמכות של הצוותים הרפואיים מקבלת תפנית כי המידע הרבה יותר נגיש בזכות העולם הדיגיטלי. ולצד כל הקשיים שיש בכך, יש הרבה מאוד יתרונות בקהילות דיגיטליות שמהוות תמיכה למטופלים ויכולות לשנות מציאות מתדמית על מחלה ועד שינוי בדרכי הטיפול או בסל התרופות.
בפרק אירחנו את אורי גורן, מנהל החדשנות בביה""ח מאיר ובעל הבלוג e-פוכונדר
ואת ליאת רותם מלמד יועצת ומרצה לחדשנות דיגיטלית בעולמות הבריאות, שייסדה איתנו את בית הספר לקהילות מטופלים וגם אחותה של ליאור רותם גורדון.
דיברנו על אתגרים ייחודים לקהילות אלו וגם על פתרונות מעשיים שיש בשטח. ההזדמנויות הרבות שיש למטופלים וארגוני בריאות בקהילות אלו ולמה דווקא קהילות דיגיטליות יכולות לתמוך במקום שבו אפילו הקהילה המקומית של המטופל היא לא מה שהוא צריך.
פרטים על בית הספר לקהילות מטופלים תוכלו למצוא בלינק
להאזנה :