top of page

מאמר #21 מה הסטטוס שלכם אומר עליכם? איך ווטסאפ יכול לשדרג את הקהילה שלכם?

ההיברידיות בשיתוף עם ד"ר עומר קינן ממכללת ספיר
 
מחקרים בקהילה - קהילות באקדמיה ובשטח

יצא לכם להכיר את פיצ'ר הסטטוסים בווטסאפ? אם לא כדאי להכיר, הוא נמצא בשימשו עד עכשיו בעיקר בקרב צעירים אבל מתחיל להיות פופולרי בכלל האוכלוסיה. 

האם אי פעם עצרתם לחשוב מה באמת סטטוסים אומרים עלינו? ומה מנהלי קהילות יכולים ללמוד מזה? במחקר שבדק 206 סטטוסים, התגלו תובנות מרתקות על הבעת רגשות ועל דרכי הצגה עצמית. הממצאים לא רק מרתקים, אלא גם שימושיים – במיוחד עבור מי שמוביל קהילה ורוצה לשפר את הקשר והמעורבות של החברים בה.



מה מספרים לנו הסטטוסים?

ווטסאפ הוא כבר מזמן לא רק כלי להעברת הודעות, אלא פלטפורמה להצגת העצמי. המחקר מצא ש:

  • רק 14.56% מהסטטוסים מבטאים רגשות באופן ישיר.

  • 87% מהסטטוסים הרגשיים מביעים רגשות חיוביים, כש"אהבה" היא הרגש הנפוץ ביותר.

  • נשים נוטות להביע רגשות יותר מגברים (83% לעומת 17%).


הבדלים מגדריים: איך זה בא לידי ביטוי בקהילות?

במחקר התגלה שנשים מרבות להשתמש בסטטוסים רגשיים כדי להדגיש קשרים בין-אישיים, בעוד גברים מתמקדים ברגשות כמו גאווה ותחרותיות. מה אפשר ללמוד מזה? כמנהלי קהילה, ניתן ליצור תוכן מותאם שיגיע לשני הקהלים.

חשבו על קבוצות של הורים למתבגרים בה יפתחו פינה בשם "ניצחונות השבוע", שמזמינה חברי קהילה לשתף רגעי גאווה מהשבוע האחרון – בין אם בעבודה, במשפחה או בתחביבים.


צעירים מול מבוגרים: פערים שמנהלי קהילות חייבים להכיר

המחקר מצא שצעירים בגילאי 20-30 מרגישים נוח יותר להשתמש באימוג'ים וביטויים רגשיים פתוחים. לעומתם, מבוגרים בני 50 ומעלה נוקטים גישה שמרנית, עם העדפה לשימוש בסטטוסים אוטומטיים או טקסט נקי.

למשל חשבו על קהילה שעוסקת  ב"צמיחה אישית בטכנולוגיה", המנהלים יכולים לזהות שהצעירים מעדיפים תוכן קליל ושימוש באימוג'ים,וליצור פינה  בשם "הסטטוס שלך בקריירה" – פוסט שבועי שמזמין שיתופים קצרים עם אימוג'ים בלבד. התוצאה? עלייה במעורבות של חברי הקהילה הצעירים. (עם מבוגרים אגב זה יכול לעבוד טוב עם מדבקות). 


איך רגשות חיוביים בונים קהילה חזקה יותר?

עם 87% מהסטטוסים הרגשיים שמביעים רגשות חיוביים, ברור שמשתמשים מעדיפים להציג גרסה אידיאלית של עצמם. תחושת האהבה והאופטימיות הזו יכולה להיות כלי רב-עוצמה בבניית תחושת שייכות בקהילה.

חשבו על קהילה של מטיילים בעולם בה המנהלים יכולים לפנות פינה יומית שבה כל חבר משתף "רגע אהוב מהטיול האחרון" – בין אם זה צילום נוף, משפט מעורר השראה או סתם אימוג'י שמשקף שמחה.


איך אתם יכולים ליישם את זה בקהילה שלכם?

הנה שלושה צעדים פשוטים:

  1. צרו פורמט לשיתוף רגשות: פינות קבועות כמו "סטטוס השבוע" או "רגש היום".

  2. התאימו תוכן לפי פרסונות בקהילה: לדוגמה, צעירים יעדיפו אימוג'ים ומשחקיות, בעוד מבוגרים ירגישו בנוח עם פורמטים שמרניים.

  3. שלבו רגשות חיוביים בתקשורת שלכם: אימוג'ים פשוטים יכולים לשדר נגישות ולעודד מעורבות.


מה הסטטוס הבא שלכם?

הממצאים מראים שווטסאפ הוא לא רק כלי תקשורת – הוא גם מראה שמשקפת את מי שאנחנו. כמנהלי קהילות, יש לכם הזדמנות להפוך את ההבנה הזו לכלי עבודה אמיתי שמחבר בין אנשים, מעורר שיח רגשי ומייצר מעורבות גבוהה יותר.

הזמינו חברי וחברות קהילה לספר על מה הסטטוס שלהם/ן אומר עליהם/ן ועל ידי כך תקדמו היכרות וקרבה.  

אז קדימה – מה הסטטוס הבא שלכם? 😊


לקריאת המחקר המלא:

Carmen, M. A. (2018). Emotional self-presentation on WhatsApp: Analysis of the profile status. Russian Journal of Linguistics, 22(1), 144-160.



המאמר סוכם ע"י ד"ר עומר קינן בשיתוף עם ההיברידיות.


את שאר המחקרים תוכלו למצוא פה באתר, וחשוב לנו לציין כי אנחנו מעלים אחת לשבועיים תקציר של מחקר העוסק בקשר שבין קהילות דיגיטליות לבין שינוי מדיניות ותוכניות עבודה בארגונים בקבוצת וואטספ שקטה.



לינק להרשמה להצטרפות לקבוצת מחקרים בקהילה שלנו - https://bit.ly/3Ld3eO3




הסיפור האישי של האדם הפרטי בקהילה

16 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comentarios

Obtuvo 0 de 5 estrellas.
Aún no hay calificaciones

Agrega una calificación
bottom of page